Pentru ca plantele noastre să crească sănătoase și puternice, este important să știm cum să echilibrăm diferiții factori. De aceea este necesar ca planta noastra sa aiba cantitatea potrivita de apa, sa fie expusa la razele soarelui doar pentru anumite perioade, ca solul sa aiba pH-ul potrivit si, daca doriti, sa puteti folosi ingrasaminte. Acestea din urmă au însă dezavantajele faptului că nu sunt foarte economice, și prezența multor agenți dăunători sănătății. Din acest motiv, in acest articol, explicam pas cu pas cum se creeaza apa de ceapa, un ingrasamant excelent, economic, simplu de preparat si mai presus de toate fara substante toxice pentru organism.
Cum se face apa de ceapa
Pentru a pregăti acest îngrășământ ecologic nu vom avea nevoie de altceva decât de un litru de apă , o sticlă de plastic , un filtru special sau o strecurătoare și multe coji de ceapă.
Primul lucru de făcut este să umpleți jumătate din găleată cu coji de ceapă. În acest moment, tot ce trebuie să faci este să mărunți și să toci cojile până devin foarte mici. Când au dimensiunea necesară, transferați coji în sticla de plastic, umplându-l până la 3/4. Acum puteti turna litru de apa si amestecati pana obtineti un amestec omogen.
În acest moment va trebui să închideți sticla și să lăsați amestecul să se odihnească aproximativ 24 de ore . Dupa aceasta perioada nu va trebui decat sa filtrati intregul amestec cu un filtru sau sita. Cojile pot fi aruncate, în timp ce apa filtrată va fi gata de utilizare ca îngrășământ.
Amestecul va fi eficient timp de până la două săptămâni , după care va trebui să-l repreparați, deoarece își pierde eficacitatea după 14 zile. Această apă poate fi folosită pentru orice tip de plantă, de interior, de grădină, suculente sau flori. Când nu utilizați acest îngrășământ, acesta trebuie păstrat la frigider, deoarece temperaturile scăzute își mențin eficacitatea pentru mai mult timp.
Lasă un răspuns