Există multe plante în lume care au proprietăți medicinale. De fapt, majoritatea medicamentelor de pe piață conțin ingrediente active extrase din plante sau flori. În perioada în care trăim acum din 2019, anul răspândirii COVID-19, este bine de știut care plante ajută sistemul respirator să funcționeze corect.
Ierburi benefice pentru sistemul respirator
Primul condiment despre care vorbim este oregano. Aceasta planta contine acid carvacrol, o substanta decongestionanta care curata caile respiratorii. Apoi avem Branca, o legumă folosită în tratarea problemelor respiratorii încă din 1600, bogată și în proprietăți decongestionante.
Algele sunt eficiente în dizolvarea excesului de mucus și în promovarea funcționării corecte a bronhiilor și plămânilor. Au agenți antibacterieni, așa că sunt folosiți pe scară largă împotriva infecțiilor precum pneumonia sau bronșita. Mai mult, în această categorie de plante găsim Candela, adesea folosită în fitoterapie pentru curățarea bronhiilor, bronhiolelor și plămânilor de excesul de mucus.
O plantă utilă împotriva astmului, bronșitei, pneumoniei sau bronhopneumopatiilor este Podbal. Ameliorează mucoasele interne ale organelor care formează sistemul respirator. Salvia este folosită în ceaiurile din plante pentru a debloca căile respiratorii și poate fi, de asemenea, inhalată sub formă de abur . Eucaliptul cu aroma sa puternica si densa ajuta la calmarea durerilor de gat si faciliteaza trecerea aerului prin caile nazale .
Lemnul dulce este folosit în mod obișnuit în medicina tradițională chineză datorită proprietăților sale calmante. De fapt, înmoaie mucoasele gâtului, stomacului și ale sistemului imunitar. Menta este utilă și pentru respirație deoarece conține mentol. În plus, menta este antioxidantă și luptă împotriva infecțiilor.
Alte plante utile în acest sens sunt Cimbrul, Ghimbirul și Frunzele de Banan. Toate aceste plante pot fi găsite sub diferite forme; ierburi pentru ceaiuri, amestecuri sub formă de pudră, uleiuri esențiale sau sub formă de suplimente alimentare.
CURCUMĂ
Turmericul se încadrează și în categoria plantelor medicinale imunostimulante (în acest caz rădăcini). Tradiția pe bază de plante consideră acest condiment un adevărat antibiotic natural , datorită proprietăților sale antibacteriene și antihistaminice. Ingredientul activ continut de Turmeric, si anume curcumina, este cunoscut pentru capacitatea sa de a intari sistemul imunitar si de a sustine sistemul respirator.
GHIMBIR
Mână în mână cu Turmericul găsim Ghimbirul , un rizom cunoscut din cele mai vechi timpuri și apreciat pentru beneficiile sale incredibile și numeroase asupra sănătății umane. În special, în ceea ce privește tema tratată, se știe că în infuzie, Ghimbirul este capabil să mărească apărarea, să susțină metabolismul și să ne întărească organismul în caz de răceală și gripă. Disponibil usor in toate anotimpurile anului, este si un bun aliat in caz de oboseala psihica si stres psihologic.
CIMBRU
Cunoscut pentru proprietățile sale expectorante , Timo se mândrește cu numeroase beneficii asupra sistemului respirator. Este adesea recomandată în terapiile naturiste împotriva tusei, astmului și reumatismului. Principalele beneficii sunt cu siguranță antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii, având în vedere capacitatea sa de a calma inflamația cavității bucale.
Răceli: remedii naturiste
În această secțiune a articolului vor fi enumerate unele dintre cele mai clasice și eficiente remedii naturale împotriva răcelii și gripei sezoniere.
Transmite din vechile tradiții pe bază de plante, aceste remedii naturiste sunt adesea soluția ideală pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor sezoniere, fără a recurge la utilizarea medicamentelor sau a terapiilor convenționale. Mai jos este o listă a celor principale:
- O bună infuzie fierbinte pe bază de Echinacea: luată de două ori pe zi și în mod constant, ajută la prevenirea simptomelor gripei și întărește sistemul imunitar.
- Ceaiul de ghimbir din plante: și acesta, dacă este luat de cel puțin două ori pe zi, are o acțiune antibacteriană și antiseptică asupra organismului, prevenind apariția simptomelor.
- Fumigări cu uleiurile esențiale de Cimbru, Rozmarin, Arbore de Ceai, Eucalipt, Pin Munte, Mentă: inhalarea vaporilor acestor uleiuri vă permite să beneficiați de proprietățile expectorante ale plantelor medicinale pe care le conțin, catifelând, hidratând și degajând căile respiratorii superioare.
- Crema expectoranta balsamica pe piept si frunte. Cremele pe bază de Cimbru și Lavandă pot fi foarte utile în cazurile de tuse și migrene. Se recomandă masarea cremei pe frunte, tâmple și piept înainte de a merge la culcare.
- Se face gargara cu apa, lamaie si bicarbonat sau salvie in caz de durere in gat. O soluție eficientă pentru a calma gâtul, a reduce umflarea și a calma durerea.
Lasă un răspuns