Purslane de salată, care face parte din familia Portulacacae, este una dintre cele mai bune plante când vine vorba de bunăstarea fizică a corpului nostru. De fapt, această legumă este bogată în nutrienți și ingrediente active care, dacă sunt asimilate, îmbunătățesc funcționalitatea organismului. Se foloseste si in traditia culinara, in special cea indiana, tara din care provine. Este o plantă foarte rezistentă la atacul buruienilor, motiv pentru care poate fi întâlnită și în medii nefavorabile creșterii plantelor. De multe ori se greșește ca o buruiană comună să fie eradicată, din acest motiv este bine să o recunoaștem și să știm ce beneficii aduce sănătății noastre.
Cele mai bune plante pentru sănătate: salata de purslane
După cum am menționat anterior, această plantă este folosită atât în scopuri culinare, cât și în scopuri medicale. În ceea ce privește gătitul, salata de purslane este o sursă foarte bogată de potasiu, magneziu, fier, Omega 3, calciu și diverse vitamine, inclusiv A, B, C și E.
Această legumă poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Este excelent ca sos pentru salate, iar aroma sa amaruie asemanatoare cu spanacul il face potrivit pentru ridichi si rosii cherry. Totul poate fi asezonat cu un praf de sare si un strop de ulei. În plus, această salată are de 3 ori Omega 3 pe care îl găsim în legumele cu frunze clasice.
Cu toate acestea, în ceea ce privește scopul său medical și curativ, această plantă este folosită în multe situații. De fapt, are ingrediente active împotriva durerii , de aceea este utilizat ca analgezic, sau ca diuretic la pacienții care suferă de probleme ale rinichilor și vezicii urinare. Poate vindeca unele probleme gastrointestinale, cum ar fi refluxul gastroesofagian și diferite inflamații ale dinților, gurii, limbii și gingiilor. În sfârșit, la nivelul sistemului nervos, salata de purslane este capabilă să amelioreze durerile cauzate de durerile de cap și migrene, în timp ce la nivel circulator acționează ca un antihemoragic.
Lasă un răspuns