Este o boabă acum uitată de mulți, dar care are beneficii magice despre care puțini știu

curmale beneficii

Curmalele (din latinescul Phoenix dactylifera) sunt fructe bogate în minerale, fibre , vitamine și fitonutrienți. Ei cresc pe un copac numit curmalul, care este originar de pe coasta de vest a Americii. La începutul anilor 1700, spaniolii au importat acest fruct în Europa. Planta începe să dea roade la 3 până la 5 ani de la semănat și devine complet matură după 12 ani. Până în prezent crește spontan în special în Irak, Iran și Iordania. Acest fruct este cunoscut pentru că are multiple proprietăți benefice pentru organismul nostru, iar în acest articol vă vom spune câteva dintre cele mai importante.

Proprietățile benefice ale curmalelor

Curmalul este un fruct foarte usor de digerat , deoarece are o cantitate mare de vitaminesaruri minerale si fibre. Acesta din urmă este esențial deoarece stimulează motilitatea intestinală și ajută la prevenirea apariției colesterolului rău (LDL). Apoi, din nou, găsim un conținut ridicat de fier, util pentru echilibrarea oxigenului prezent în sânge. Un alt element important pe care îl găsim în acest fruct este potasiul, care este un electrolit. Este esențială pentru sănătate deoarece reglează bătăile inimii și tensiunea arterială.

curmale 2

În sfârșit, printre cele mai importante principii nutriționale găsim vitaminele. Avem vitamina B, utila pentru vedere, deoarece actioneaza asupra retinei, favorizand functia corecta de absorbtie, filtrare si protectie a mucoasei interne. Apoi gasim vitamina A, care serveste ca protectie pentru piele de razele UV precum si ajuta sistemul respirator. În cele din urmă există vitamina K, un anticoagulant foarte util pentru dezvoltarea oaselor. În plus, curmalele conțin magneziu, riboflavină, niacină, mangan, cupru și acid pantotenic.

Pe lângă toate ingredientele active menționate mai sus, curmalele sunt utile pentru menținerea sănătoasă a inimii , îmbunătățirea digestiei , combaterea alergiilor, restabilirea nivelului de hemoglobină din sânge și, în final, ajutarea sistemului imunitar.

Având în vedere puterea energetică mare  , consumul de curmale nu este recomandat celor care urmează o dietă săracă în calorii, în timp ce poate fi recomandat în timpul dietelor energetice , în special în cazurile de debilitare fizică și oboseală.

De fapt, curmalele uscate oferă aproximativ 253 de calorii  la 100 de grame. Sunt compuse din 50-70%  zaharuri  ( carbohidrati ), 20-30% apa, 2,7%  proteine  ​​si 0,60% grasimi.

Având în vedere conținutul scăzut de proteine, curmalele sunt potrivite și pentru dietele sărace în proteine .

În plus, pulpa fructului este o sursă de  magneziu . Palmierul curmal – în special din zonele sahariane – crește în soluri ostile, nisipoase, bogate în săruri de magneziu .

În acest sens, curmalul, care absoarbe mineralele din sol ca un burete, reprezintă o mină a acestui important mineral (conține aproximativ 50-60 mg de magneziu la 100 g de produs).

În orice caz, magneziul nu este singurul mineral conținut de curmale; ne amintim de asemenea  de fier ,  potasiu ,  cupru ,  zinc ,  calciu ,  mangan si fosfor .

Cu excepția tirozinei , curmalul conține și toți  aminoacizii esențiali , deși în cantități modeste [preluat din Plantele potabile , de P. Chiereghin].

Curmalele conțin și o cantitate modestă de vitamine , în special cele din  grupa B  (B1, B2 și  B6 ).

apa de ceapa

Apa de ceapa: utila pentru udarea plantelor

Pentru ca plantele noastre să crească sănătoase și puternice, este important să știm cum să echilibrăm diferiții factori. De aceea este necesar ca planta noastra sa aiba cantitatea potrivita […]
beneficii lapte pentru plante

Beneficiile laptelui pentru plantele tale

Este întotdeauna util să știm că este posibil să ne îngrijim și să ne creștem plantele sănătoase și puternice folosind produse ecologice. Chiar și profitând de alimentele pe care […]

Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *