Problema infestării șoarecilor afectează aproape toate țările lumii. De fapt, șobolanii sunt cunoscuți pentru viteza lor de reproducere, devenind rapid o colonie care nu este ușor de eliminat.
Pericolul lor nu este însă dat de agresivitatea lor față de oameni, ci mai degrabă de faptul că sunt adevărate organisme purtătoare de boli. Acest lucru se datorează faptului că șobolanii mănâncă totul pe stradă și infectează casa lăsând fecale și urină în jurul casei. Există multe otrăvuri pe piață pentru aceste animale, cu toate acestea, dacă dețineți un animal de companie, acesta va fi, de asemenea, supus acestei otravi. Din fericire, în natură există câteva plante capabile să vâneze aceste rozătoare.
Plante împotriva șoarecilor
Prima planta pe care o recomandam in acest sens este meta. Această plantă emană un miros puternic pe care șobolanii nu îl pot suporta, motiv pentru care vă vor părăsi casa. Această plantă este foarte rezistentă, fiind ușor de îngrijit. Necesită expunere bună la lumina soarelui și trebuie udat numai când solul este complet uscat.
O alta planta foarte utila in acest scop este narcisa trompeta. Această planta are flori frumoase colorate Sunt potrivite pentru grădină și necesită puțină expunere la lumina soarelui. Se poate planta toamna si va inflori iarna. În plus, pentru a asigura o umiditate bună pentru plantă, vă recomandăm să puneți o farfurie cu apă sub ghiveci.
Apoi avem narcisa, o plantă de primăvară care are nevoie de mult soare dar, fiind fragilă, trebuie să fie la adăpost de vânturi. Din florile sale se obține un extract care acționează ca un repelent împotriva rozătoarelor. Pur și simplu fierbeți mugurii într-un litru de apă și pulverizați repelentul obținut prin casă.
În cele din urmă, ultima plantă pe care o recomandăm este menta. Aceasta este și o plantă care crește primăvara și, pe lângă faptul că acționează ca un repulsiv, are și alte calități. De fapt poate fi folosit ca infuzie sau ca remediu pentru durerile de cap.
Lasă un răspuns