După cum știe toată lumea, plantele în general sunt capabile să producă oxigen. Dar există multe plante purificatoare, care au capacitatea nu numai de a produce mai mult oxigen decât o plantă normală, ci și de a purifica aerul de substanțele toxice prezente. Printre acestea sunt capabile să absoarbă mai ales formaldehida, tricloretilena, benzenul, xilenul, toluenul, dioxidul de carbon și amoniacul. În plus, aceste plante, de cele mai multe ori, sunt și foarte frumoase din punct de vedere estetic, îmbinând astfel puterea lor purificatoare împreună cu capacitatea lor ornamentală.
Cele mai bune plante purificatoare
Printre cele mai comune plante care fac parte din această categorie găsim aloe vera. Această plantă necesită puțină apă și puțină lumină solară și, de asemenea, purifică aerul în special de xilen, dioxid de carbon și formaldehidă.
Apoi găsim Feriga, o plantă care se adaptează cu ușurință la decorul tău, deoarece există multe soiuri diferite în formă și culoare. Cu toate acestea, această legumă necesită medii ventilate și urăște umiditatea.
În cele din urmă avem cea mai comună Iedera. Această plantă este foarte ușor de îngrijit deoarece necesită puțină apă și puțină lumină solară. În ciuda acestui fapt, este una dintre legumele care este cel mai capabilă să purifice aerul și să producă oxigen. În special, absoarbe multă formaldehidă și xilen.
Cele mai eficiente plante împotriva poluării interioare
1) Dracaena
Există multe variante ale acestei plante care provine din Madagascar și sunt ideale pentru eliminarea COV , în special benzenul și formaldehida, prezente mai ales în uleiuri, vopsele și lacuri pentru mobilier.
Daca ai mult spatiu este ideal pentru ca poate ajunge la dimensiuni mari.
2) Hedera Helix
Iedera comună este una dintre puținele plante care cresc în zona noastră și este una dintre plantele care purifică aerul împotriva formaldehidei și benzenului , precum și neutralizează mirosurile.
Cu toate acestea, ai grijă cu prietenii tăi patruped pentru că dacă este ingerat poate fi toxic.
3) Potos
Este o plantă delicioasă, caracterizată prin frunze în formă de inimă dar și super rezistentă, de fapt poate supraviețui cu ușurință pe întuneric.
Iata un alt aliat impotriva formaldehidei si agentilor chimici dar si util pentru combaterea mirosurilor .
Îl poți păstra așadar în orice mediu: de la garaj unde ai mașini, scutere, vopsea, până la baie și bucătărie.
4) Feriga
De asemenea, în acest caz există multe variante de ferigi. Cele cu frunze mai mari sunt excelente umidificatoare de cameră , deoarece returnează apa primită prin frunzele lor.
De asemenea, îndepărtează formaldehida și xilenul, care provin în principal din produsele din plastic.
5) Clorofit
Numită și plantă păianjen, îngrijirea ei este foarte simplă, degetele negre nu mai ai scuze!
Pe lângă formaldehidă și benzen, chlorophytum afectează și monoxidul de carbon , așa că este perfect de păstrat în bucătărie sau lângă șemineu.
6) Limba soacrei
Este posibil să aveți deja această plantă acasă, este de fapt una dintre cele mai comune plante de apartament.
Dar poate nu știați că este una dintre cele mai eficiente pentru îndepărtarea formaldehidei prezente în produsele de curățare, hârtia igienică și produsele de igienă personală, mai ales dacă sunt bogate în parfumuri .
Este deci ideal daca este plasat in baie, si pentru ca nu necesita prea multa lumina.
Importanța acestor plante
Conform celor mai recente studii, nivelul de poluare a aerului a atins acum vârfuri neatinse până acum. Niciodată până acum nu a fost esențial să încercăm să purificăm aerul pe care îl respirăm și cel mai bun mod este să folosim aceste plante. De fapt, datorită acestor plante avem posibilitatea de a respira, cel puțin acasă, aer liber de toxine, gaze industriale și smog. In acest fel, mai ales cei care locuiesc in oras, vor avea posibilitatea de a aerisi mai mult incaperile, fara a fi nevoiti sa-si faca griji cu privire la gazele de evacuare.
Sunt plantele cu adevărat suficiente pentru a purifica aerul acasă?
După cum am văzut, cu siguranță ne oferă mult ajutor.
Trebuie să precizăm însă că pentru a avea rezultate importante la îmbunătățirea calității aerului ar trebui să păstrezi o cantitate mare de plante în casă, o mini junglă ca să spunem așa!
Din păcate, superputerile lor trebuie să se ciocnească de o casă expusă continuu la poluanți: mobilier și învelitori, produse de curățare agresive, vopsele de perete, praf, fum, particule nocive derivate din gătitul alimentelor, lumânări parfumate sau lac de unghii.
Deci, da, înconjoară-te de plante, dar nu uita să deschizi ferestrele sau să te ajuți cu un purificator de aer!
Lasă un răspuns